- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Licht romige en toch gezonde groentensoep op tafel.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan. Voeg fijngesneden ui, knoflook, preiringen en bleekselderij toe. Bak dit op laag vuur gedurende 4 minuten.
- Voeg wortel toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
- Voeg aardappel, hete bouillon, laurierblaadjes en een theelepel tijm toe. Breng het geheel aan de kook.
- Laat het geheel met de deksel op de pan op laag vuur (eventueel met sudderplaatje) gedurende 15 minuten koken tot de aardappel en wortel gaar zijn.
- Laat afkoelen en pureer met een staafmixer.
- Voeg halfvolle melk en room toe en breng op smaak met zwarte peper en een snufje cayennepeper.
- Roer goed door en warm op, maar laat de soep niet meer koken.
- Proef en voeg eventueel meer cayennepeper toe, maar laat deze niet te veel overheersen.