123 koekjes

123 koekjes

Smulweb imageSmulweb

Deze 123 koekjes zijn snel en makkelijk te maken. Zeef de bloem en voeg daarbij de basterdsuiker en boter toe. Voeg eventueel vanillesuiker toe en een snufje zout. Variatie: verdeel het deeg in 4 gelijke bollen. Maak van de eerste bol normale koekjes. Bestrooi de koekjes van de tweede bol met versiering. Voeg aan de derde bol flink wat kaneel toe voor een lekkere kaneel variant. Voeg aan de laatste bol cacaopoeder toe voor chocolade koekjes. Eet smakelijk!

45 min bereiden

35 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke 123 koekjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op zo'n 190 graden. Haal de boter minstens een uur uit de koelkast.
  2. Zeef de bloem en voeg daarbij de basterdsuiker en boter toe. Voeg eventueel 8 gram vanillesuiker toe en een snufje zout. Kneed dit tot je een ronde bol deeg hebt.
  3. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het minimaal 1 uur in de koelkast (of een nacht).
  4. Maak van het deeg kleine bolletjes en duw deze plat met een vork, zowel horizontaal als verticaal, 2 keer indrukken. Leg de koekjes op een beboterde bakplaat of een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven (dit verschilt per oven).
  5. Variatie: verdeel het deeg in 4 gelijke bollen. Maak van de eerste bol normale koekjes. Bestrooi de koekjes van de tweede bol met een versiering. Voeg aan de derde bol flink wat kaneel toe en besprenkel de koekjes met een mengsel van suiker en kaneel. Voeg aan de laatste bol flink wat cacaopoeder toe en eventueel nog wat bruine suiker voor de kleur.
  6. Succes en eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes