- 90 g Kahlúa koffielikeur
- 7.5 g Koffie
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalige mokkataart met baileys en schuimkoekjes op tafel.
- Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of op 180 graden hetelucht.
- Klop voor het deeg de eieren en suiker goed tot er een dikkere, lichtgele massa ontstaat. Klop er zonnebloemolie en melk doorheen. Zeef de bloem, puddingpoeder en bakpoeder en schep voorzichtig door het eimengsel (niet kloppen!). Doe het deeg in de ingevette springvorm en bak in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten.
- Laat de taart uit de oven afkoelen en snijd één keer door(met foto).
- Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom met poedersuiker (eventueel in 2 porties) stijf. Verwarm Baileys in een pannetje (niet koken!). Knijp de gelatine goed uit en los samen met het espressopoeder op in de warme Baileyslikeur. Laat iets afkoelen. Roer het gelatinemengsel eerst door een deel van de slagroom, voeg daarna de rest van de room toe en meng alles goed.
- Verdeel iets meer dan de helft van de Baileysroom over de onderste helft van de taart. Plaats de tweede helft van de taart erbovenop en druk iets aan. Bedek de bodemkant en rand met de rest van de Baileysroom. Versier met grof gehakte schuimkoekjes en moccakoffieboontjes en bestrooi met cacaopoeder.