Risotto met groene asperges en gerookte zalm

Risotto met groene asperges en gerookte zalm

Smulweb imageSmulweb

Maak deze lekkere risotto met groene asperges en gerookte zalm. Stomen zorgt voor de beste smaak. Voeg na het stomen de Parmezaanse kaas en slagroom toe, met daarbij de zalmsnippers. Verdeel de risotto over vier borden en rasp er eventueel nog wat kaas over.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Risotto met groene asperges en gerookte zalm op tafel.

  1. Doe sjalot, boter, rijst, bouillon en witte wijn in een stoomovenschaal zonder gaatjes of een ovenschaal. Bedek het geheel met huishoudfolie en stoom het zoals hieronder aangegeven. Schep de rijst af en toe om.
  2. Schil in de tussentijd de asperges en snijd ze in stukken. Voeg de asperges 10 minuten voor het einde van de stoomtijd toe aan de rijst en dek het geheel weer goed af.
  3. Haal de rijst uit de oven als het gaar is en nog licht vochtig. Voeg de Parmezaanse kaas en slagroom toe en roer goed door. Als laatste de zalmsnippers erdoor scheppen en op smaak brengen met peper en zout.
  4. Verdeel de risotto over 4 borden en rasp eventueel nog wat Parmezaanse kaas over. Stomen: 96°C / 40 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges Asperges met zalm