Drumsticks in sinaasappelsaus

Drumsticks in sinaasappelsaus

Smulweb imageSmulweb

Deze drumsticks in sinaasappelsaus zijn een echte smaakexplosie! Gemarineerd in een heerlijke marinade van onder andere barbecuesaus, knoflook en sinaasappelrasp. Geserveerd met een frisse sinaasappelsaus van yoghurt, sinaasappelsap, mayonaise en koriander. Lekker met een groene salade of gepofte aardappels.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Drumsticks in sinaasappelsaus op tafel.

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Boen de sinaasappel onder stromend water schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit.
  2. Roer een marinade van de gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook, de helft van de sinaasappelrasp, de barbecuesaus en peper naar smaak. Houd 1 eetlepel sinaasappelsap apart en roer de rest door de marinade.
  3. Leg de drumsticks in een ruime schaal en schenk de marinade erover. Wentel de drumsticks goed door de marinade en dek de schaal af. Laat de drumsticks in de koelkast ca. 1 uur marineren. Keer ze halverwege de marineertijd.
  4. Bereid intussen het sinaasappelsausje. Klop de yoghurt, met het achtergehouden sinaasappelsap, de rest van de rasp, de mayonaise en 1 eetlepel koriander door elkaar. Zet de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  5. Leg de drumsticks per 2 op een stuk aluminiumfolie. Schep op elke drumstick een beetje marinade. Vouw het aluminiumfolie goed dicht en leg de pakketjes 15-20 minuten op het rooster boven een gloeiende barbecue. Keer de pakketjes regelmatig. Verwijder het folie en laat de drumsticks in ca. 10 minuten rondom een bruin korstje krijgen.
  6. Bestrooi de drumsticks met de rest van de koriander en serveer met de sinaasappelsaus. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen