Groentestrudel

Groentestrudel

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een vegetarisch gerecht met intense smaken? Probeer deze groentestrudel gevuld met groenten, room en kaas opgerold in smaakvol deeg. Bakken en klaar.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Groentestrudel op tafel.

  1. Kneed de bloem, de olie, een snufje zout, 1 ei en 100 ml koud water met koele handen tot een soepel deeg. Maak er een bol van en zet het, in huishoudfolie gewikkeld, ca. 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Pel en snipper de uien. Was en schil de wortels, de prei, de bloemkool, broccoli en de bladspinazie. Hak de spinazie klein. Snijd de overige groenten in kleine blokjes.
  3. Splits de overige eieren. Verhit 15 gr boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de wortels, de prei, de bloemkool, de broccoli en de bladspinazie toe en laat 5 minuten fruiten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de room en 2 eidooiers toe en roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel een beetje afkoelen. Was de peterselie en hak het fijn. Voeg de peterselie en 150 gr geraspte kaas toe aan de groenten.
  4. Smelt 30 gr boter. Rol het deeg op een met bloem bestrooide theedoek uit tot een lap van 40 bij 60 cm. Besmeer het deeg met de gesmolten boter. Verdeel het paneermeel en de groenten erover, maar houd de randen vrij. Vouw de deegkanten naar binnen. Rol het deeg met behulp van de doek vanaf de korte zijde op.
  5. Leg de strudel met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de strudel ca. 30 minuten in het midden van de oven. Strooi vlak voor het einde de rest van de geraspte kaas over de strudel en laat gratineren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Fruit Kruiden