Gestoofde sukadelappen met andijviestamppot

Gestoofde sukadelappen met andijviestamppot

Smulweb imageSmulweb

Gestoofde sukadelappen met andijviestamppot. Heerlijk mals rundvlees bereid in rode wijn, mosterd en bouillon. Geserveerd met een heerlijk romige andijvie stamppot. Het stoofvocht met de heerlijke smaak van de sukadelappen is tot de helft ingekookt wat een extra rijke smaak geeft aan de maaltijd. Ideaal gerecht om gezellig met je familie te eten.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gestoofde sukadelappen met andijviestamppot op tafel.

  1. Verhit de plantaardige olie in een grote braadpan en voeg er de boter aan toe. Wacht tot de boter is uitgebruist.
  2. Bestrooi de sukadelappen met peper en zout. Haal ze vervolgens door de bloem. Klop ze af en braad ze aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de braadpan en zet apart.
  3. Doe nu de ui, wortel en knoflook in de pan en bak enkele minuten tot de ui zacht en glazig begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de mosterd toe en roer door. Blus af met de rode wijn. Laat de wijn even inkoken. Schenk de bouillon erbij, voeg de tijm en laurier toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de sukadelappen weer in deze saus. Mochten de sukadelappen niet onder de vloeistof liggen, voeg dan voldoende water toe tot het vlees net aan onder de vloeistof staat. Breng aan de kook en laat heel zachtjes 2 ½ uur sudderen met het deksel op de pan.
  5. Maak de stamppot terwijl het vlees staat te sudderen.
  6. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout. Verwarm de melk. Giet de aardappelen goed af. Stamp ze fijn met de aardappelstamper en roer er de boter en beetje bij beetje de warme melk door, tot je een mooie rulle puree hebt. Breng op smaak met peper en zout en roer er met een houten lepel de andijvie door. Maak af met wat peper en zout.
  7. Neem het vlees uit de pan en houd dit warm. Laat dit stoofvocht zonder deksel inkoken tot er ¾ van over is. Doe het vlees terug in de jus. Serveer met de andijviestamppot.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Stamppot Andijvie stamppot