Aardappelen met tomaten uit de oven

Aardappelen met tomaten uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Met aardappelen met tomaten uit de oven heb je in een mum van tijd de ultieme combinatie op je bord: groenten en koolhydraten. Smeer de ovenschaal in met olie en leg dakpansgewijs aardappel en tomaat. Voeg oregano, zout, peper en olie toe. Plaats in de oven en bak het geheel 20 minuten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelen met tomaten uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Borstel de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil in circa 15 minuten half gaar. Laat de aardappelen iets afkoelen en snijd ze in plakken van circa 1 cm dik.
  3. Was de tomaten en snijd ze in hele dunne plakken.
  4. Bestrijk een platte ovenschaal met wat olie en leg de aardappelplakjes en tomatenplakjes om en om dakpansgewijs in de schaal.
  5. Strooi er wat zout, peper en oregano over en bedruppel het royaal met wat olie.
  6. Zet de schaal voor circa 20 minuten in de oven tot de randjes van de aardappel en tomaat beginnen te kleuren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelen uit de oven