Mediterrane kabeljauwschotel met gambas

Mediterrane kabeljauwschotel met gambas

Smulweb imageSmulweb

Wat dacht je van een Mediterraanse kabeljauwschotel met gamba's? Dit gerecht is rijkelijk gekruid met Mediterrane kruiden en bevat sappige tomaten, ui en paprika. Serveer het geheel met een beetje citroensap, visbouillon en verse peterselie en je krijgt een gerecht om je vingers bij af te likken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Mediterrane kabeljauwschotel met gambas op tafel.

  1. Was de tomaten en halveer ze. Snijd de paprika in blokjes en de uien in partjes van vier. Snipper de knoflookteentjes fijn.
  2. Ontdooi de gamba's (als je diepvries hebt), haal de visfilets uit het papier, was ze en dep ze droog met keukenrol.
  3. Neem een hapjespan met glazen deksel of neem een ovenschaal. Doe er olijfolie in.
  4. Kruid de vis met zout en peper en leg in de pan. Leg om de vis heen de tomaten, ui en paprikablokjes. Bestrooi royaal met Mediterrane kruiden en voeg de gamba's toe.
  5. Verdeel de knoflook en wat olijfolie over de groenten. Sprenkel wat citroensap over de vis. Voeg een klein beetje visbouillon toe voor de smaak. Niet laten koken, maar gewoon 15-20 minuten in de pan laten staan. In de oven kan ook in een ovenschaaltje, gewoon 20-25 minuten laten garen op 160 graden.
  6. Prik een gaatje in de vis om te controleren of hij glazig is van binnen. Proef een stukje om te testen of hij niet te lang is gegaard en droog is geworden.
  7. Garneer met nog een beetje verse citroensap en verse peterselie.
  8. Geniet van dit heerlijke gezonde gerecht!
eet smakelijk