Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Vegetarische lasagnerolletjes

Vegetarische lasagnerolletjes

magazine badge magazine

Geniet van onze verrukkelijke vegetarische lasagnerolletjes. Deze rollen zijn gevuld met een smakelijke combinatie van groenten, omhuld in lasagnevellen en bedekt met een romige tomatensaus en geraspte mozzarella. Een heerlijke twist op de klassieke lasagne, perfect voor een smaakvolle en voedzame maaltijd.

20 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 30 g Verstegen kruidenmix voor lasagne
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tomaten
  • 4 el olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 400 g champignons
  • 100 g schaal shiitake
  • 1 rode ui
  • 400 g spinazie
  • 250 g jumbo verse pasta lasagnebladen 250g
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 85 g rucola
  • 200 g cherrytomaten
  • 1 ovenschaal

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Vegetarische lasagnerolletjes op tafel.

  1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 min.
  3. Voeg tomaten, tomatenblokjes en kruidenmix toe. Roer door en laat 10-15 min. zachtjes koken.
  4. Snijd de champignons in kwarten. Halveer de shiitakes.
  5. Snipper de rode ui.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan. Bak champignons en shiitakes 3 min. Voeg de rode ui toe en bak 2 min. mee.
  7. Zet het vuur uit. Voeg de spinazie toe, laat slinken en roer goed door.
  8. Voeg 2/3 van het tomatenmengsel toe aan de champignons.
  9. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  10. Neem steeds één lasagneblad, verdeel hier wat champignonmengsel over, rol op en leg in de ovenschaal.
  11. Verdeel de rest van het tomatenmengsel over de rolletjes. Bestrooi met mozzarella en bak 15 min. in de oven.
  12. Serveer de lasagnerolletjes met rucola en gehalveerde cherrytomaten.