Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Heerlijke andijvie ovenschotel met kaas op tafel.
- Kook de aardappelen in ruim water met zout.
- Vet alvast een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bak de spekjes in de wokpan, voeg de gesnipperde ui toe en even later ook de rode paprika in stukjes. Als laatste de plakjes rookworst toevoegen en even meebakken.
- Als de aardappelen gaar zijn, afgieten en stampen met 150 ml (warme) melk. Klontje boter erdoor, wat peper en iets nootmuskaat en 100 gr van de geraspte oude kaas, goed mengen.
- Voeg het spek, ui, paprika, rookworst mengsel toe en als laatste de rauwe andijvie, het geheel goed mengen.
- Doe het geheel in de ingevette ovenschaal en strooi er als laatste het restant overheen van de geraspte oude kaas.
- Bak nog 30 minuten in de oven op 160 graden en ... smullen maar! :)