Zalm op een bedje van romige zuurkool met oesterzwammen

Zalm op een bedje van romige zuurkool met oesterzwammen

Smulweb imageSmulweb

Een perfect gerecht voor een fantastische avond: zalm op een bedje van romige zuurkool met oesterzwammen! Maak het vanavond nog, strooi zout en peper over de zalmfilets en bak deze goudbruin. Terwijl de zalm bakt maak je een smakelijke saus van room, boter en sjalotten. Serveer met het zuurkoolmengsel van sjalot, oesterzwammen, witte wijn, crème fraîche en jeneverbessen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zalm op een bedje van romige zuurkool met oesterzwammen op tafel.

  1. Maak de oesterzwammen schoon. Verwijder het steeltje. Snijd ze in smalle repen.
  2. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snijd het katenspek in super kleine blokjes.
  3. Verhit in een grote pan 25 gram boter. Bak hierin de oesterzwamreepjes plm. 3 minuten omscheppend. Haal uit de pan. Bestrooi met zout en peper.
  4. Bak in de overgebleven boter het katenspek, sjalot en knoflook. Schep de zuurkool, crème fraîche en jeneverbessen erdoor. Meng alles goed door elkaar. Voeg de witte wijn toe. Breng aan de kook. Laat afgedekt op een laag vuur plm. 30 minuten zachtjes stoven. Af en toe roeren. Voeg aan het einde de oesterzwammen toe en maak de zuurkool op smaak met wat honing of suiker.
  5. Verhit in een kleine pan de boter. Bak hierin de gesnipperde ui of sjalot glazig. Doe de wijn erbij en breng aan de kook. Laat inkoken tot je plm. 1 eetlepel vocht over hebt. Voeg nu de room toe. Breng weer aan de kook tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Maak op smaak met peper en zout.
  6. Verhit de olie in de koekenpan en kruid de zalm met zout en peper. Bak de zalm (afhankelijk van dikte) plm. 3 - 5 minuten aan beide zijden. De zalm mag niet te droog worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool Paddenstoelen