Chinees gestoofde varkensbuik

Chinees gestoofde varkensbuik

Smulweb imageSmulweb

Chinees gestoofde varkensbuik🇨🇳🐖: mals varkensvlees in sojasaus, gember en lente-ui. Na 2 uur sudderen❤️ is het boterzacht en geurig. Serveer met warme rijst voor een complete maaltijd.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3.5 el Shaohsing rijstwijn
  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Chinees gestoofde varkensbuik op tafel.

  1. Roerbak de gember en lente-ui voor 2 minuten in olie.
  2. Breng in een pan genoeg water aan de kook zodat het vlees onder zal staan.
  3. Voeg de gember en lente-ui bij het water en kook gedurende 5 minuten totdat de smaak van gember en ui erdoorheen smaakt.
  4. Voeg nu de lichte en donkere sojasaus en de bruine suiker toe en los de suiker op.
  5. Voeg het vlees toe zodat het onder het vocht staat.
  6. Laat zachtjes koken met het deksel op de pan gedurende 2 uur totdat het vlees boterzacht is. Keer het vlees zo nu en dan om.
  7. Doe het vlees op een serveerschaal en zeef het vocht.
  8. Kook het vocht verder tot er een dikke saus ontstaat.
  9. Verdeel de saus over het vlees en serveer het geheel warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen