- 3.5 el Shaohsing rijstwijn
- 1500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Chinees gestoofde varkensbuik op tafel.
- Roerbak de gember en lente-ui voor 2 minuten in olie.
- Breng in een pan genoeg water aan de kook zodat het vlees onder zal staan.
- Voeg de gember en lente-ui bij het water en kook gedurende 5 minuten totdat de smaak van gember en ui erdoorheen smaakt.
- Voeg nu de lichte en donkere sojasaus en de bruine suiker toe en los de suiker op.
- Voeg het vlees toe zodat het onder het vocht staat.
- Laat zachtjes koken met het deksel op de pan gedurende 2 uur totdat het vlees boterzacht is. Keer het vlees zo nu en dan om.
- Doe het vlees op een serveerschaal en zeef het vocht.
- Kook het vocht verder tot er een dikke saus ontstaat.
- Verdeel de saus over het vlees en serveer het geheel warm.