Smeuige advocaattulband met chocoladestukjes

Smeuige advocaattulband met chocoladestukjes

Smulweb imageSmulweb

Een sappige, zachte tulband vol chocolade en advocaat. Ideaal voor bij de koffie of gewoon als tussendoortje. Even afkoelen en genieten maar.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Smeuige advocaattulband met chocoladestukjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (electrisch), 150 graden Celsius (hetelucht) of gasstand 2.
  2. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif licht met bloem.
  3. Klop de boter met de suiker, een snufje zout en vanillesuiker romig.
  4. Roer er een voor een de eieren door.
  5. Roer de bakpoeder door de bloem en voeg dit afwisselend met de advocaat toe aan het botermengsel. Klop even goed door.
  6. Roer met een spatel de chocoladestukjes erdoor.
  7. Strijk het beslag glad in de vorm en bak ongeveer 55-60 minuten. Controleer of de cake gaar is door er met een spies in te steken. Als deze er droog uitkomt, is de cake goed. Zo niet, laat hem dan nog even in de oven staan.
  8. Laat de cake 30 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan op een taartrooster om verder af te laten koelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake