Ratatouille

Ratatouille

Smulweb imageSmulweb

Een gerecht boordevol groenten, geserveerd met brood om te dippen. Aubergine, courgette, tomaat, paprika en tijmblaadjes zorgen voor smaakexplosie. Langzame garing van de groenten in een saus met ui en knoflook, die gepureerd wordt en in een ovenschaal met boter ingevet bakpapier wordt gebakken voor een licht knapperige structuur.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ratatouille op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd 6 tomaten en de paprika in blokjes. Haal de tijmblaadjes van de takjes.
  2. Snijd de courgettes, aubergine en de rest van de tomaten in plakjes.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika, stukjes tomaat toe en laat langzaam garen tot een saus.
  4. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  6. Doe de saus in een pan of ovenschaal. Leg de plakjes groenten om en om dakpansgewijs in de saus tot de hele pan vol is en dek af met een stuk met boter ingevet bakpapier.
  7. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en bak circa 20 minuten tot de groenteschotel gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje