Marokaanse kip tajine

Marokaanse kip tajine

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Marokkaanse kip tajine met kikkererwten, tomaten, kippenbouillon en verse groenten, op smaak gebracht met Marokkaanse kruiden. Geserveerd met couscous om heerlijk mee te genieten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kikkererwten gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Marokaanse kip tajine op tafel.

  1. Snij de uien en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Giet de kikkererwten in een zeef en laat uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  2. Verhit een scheut olie in de pan en fruit hierin de ui met de knoflook totdat de ui glazig is. Voeg de specerijen toe en bak even mee. Voeg daarna de kip toe en bak gedurende 3 minuten.
  3. Voeg daarna het blik tomatenblokjes, kikkererwten, kippenbouillon en het sap van een halve citroen toe. Breng op smaak met zout en peper en laat dit gedurende 15 minuten sudderen.
  4. Doe de couscous in een schaal en voeg kokend water toe totdat de couscous net onder staat. Dek de schaal af en laat ongeveer 3 minuten staan. Maak daarna de couscous met een vork los.
  5. Voeg de pijnboompitten, tomatenblokjes en munt toe en breng op smaak met wat olijfolie, citroensap, zout en peper. Serveer met Griekse yoghurt en couscous
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Tajine kip