Varkentjes in de modder taart

Varkentjes in de modder taart

Smulweb imageSmulweb

Heb je trek in chocolade? Maak dan deze Varkentjes in de modder taart! Een heerlijk luchtige biscuit met een luchtige vulling en omhuld met Kitkats. Bovenop de taart de grappige varkentjes en tussen de Kitkats een zachte chocolade.

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Varkentjes in de modder taart op tafel.

  1. Maak van te voren van de marsepein de varkentjes.
  2. Doe de slagroom in een pannetje en zet op laag vuur.
  3. Blijf roeren tot het net niet kookt. Ondertussen de reep chocola in blokjes breken.
  4. Haal het pannetje van het vuur en roer in gedeeltes de blokjes chocola erdoorheen. Blijf goed roeren tot je een gladde massa hebt.
  5. Laat het mengsel afkoelen en dikker worden, af en toe roeren.
  6. Snijd de biscuit in 2 lagen en vul de taart met de gewenste vulling.
  7. Hou de taart op een makkelijk draaibaar oppervlak en breek de KitKats in 2-en en leg ze klaar.
  8. Smeer de zijkanten van de taart in met het chocolademengsel totdat het ongeveer zo dik is als vla. Gebruik hiervoor een spatel of de achterkant van een mes.
  9. Druk de KitKats tegen de zijkant van de taart. Als ze niet goed blijven plakken, zet ze dan iets schuin tegen de taart aan.
  10. Bind er snel een lint omheen en zet de KitKats recht.
  11. Giet het resterende chocolademengsel bovenop de taart. Let op dat het niet te dun is, anders loopt het tussen de KitKats door.
  12. Zet de marsepein varkentjes in de zachte chocolade en zet de taart in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart