Griekse gyros

Griekse gyros

Smulweb imageSmulweb

Zin in een verantwoorde maaltijd met pit? Maak je eigen Griekse gyros van flinterdunne reepjes varkensvlees, knoflook, rode ui en specerijen. Combineer met verse tzatziki voor een onweerstaanbare smaakbeleving. Perfect voor op de camping, de barbecue of gewoon lekker thuis.

25 min bereiden

bijgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Griekse gyros op tafel.

  1. Was de ongepaneerde schnitzeltjes, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in flinterdunne reepjes met een vlijmscherp koksmes.
  2. Pers knoflook en snijd rode uien in halve ringen.
  3. Doe de reepjes vlees in een kom, meng met de specerijen, ui, citroensap en olijfolie en zet enkele uren afgedekt in de koelkast zodat de smaken in het vlees kunnen trekken.
  4. Verhit wokolie in een wok en laat zeer heet worden. Roerbak het vlees in porties knapperig bruin.
  5. Als alternatief voor een wok kunnen de reepjes ook op een grillplaat gebakken worden. Op deze manier krijg je ook de Griekse Gyros.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees