Vijgenjam met rode wijn (van gedroogde vijgen)

Vijgenjam met rode wijn (van gedroogde vijgen)

Smulweb imageSmulweb

Een ware delicatesse deze zelfgemaakte vijgenjam met rode wijn, gemaakt van gedroogde vijgen. Heerlijk in combinatie met vers brood of een kaasplankje!

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Vijgen gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vijgenjam met rode wijn (van gedroogde vijgen) op tafel.

  1. Verwijder de steeltjes van de vijgen. Snij de vijgen in kleine stukjes.
  2. Doe de vijgen in een schaal en giet de wijn eroverheen.
  3. Weeg de vijgen samen met de wijn. Doe de helft van dit gewicht aan suiker bij de vijgen en roer goed door. Laat de vijgen met wijn en geleisuiker minimaal 24 uur weken.
  4. Doe het vijgenmengsel in een pan. Breng aan de kook en laat plm. 10 minuten zachtjes koken.
  5. Doe de jam over in schone jampotjes. Zet de potjes plm. 5 minuten op hun kop en laat de jam daarna afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Jam Vijgen