Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pikante aziatische kip nuggets met pittige groente op tafel.
- Was en droog de kipfilets. Snijd ze in niet te kleine blokjes.
- Maak een marinade van sojasaus, een klein beetje balsamico, zwarte peper, five spices en het geperste teentje knoflook. Voeg een klein beetje olie toe en leg de kip hierin minimaal een ½ dag in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.
- Laat de kipfilet uitlekken en haal het door de bloem. Verhit een wok met olie op hoog vuur en roerbak de kipfilet tot het krokant bruin is. Blus af met een flinke scheut sojasaus en strooi er 3 el suiker over zodat het karamelliseert. Haal de kip uit de wok en zet het apart.
- Verhit nog wat olie in de wok en roerbak de gesneden wortel, ui en champignons op hoog vuur tot het snel gaar is. Blus af met sojasaus en breng het op smaak met 1 tl five spices, peper en zout.
- Serveer op 4 borden de groente en de kip nuggets met daarbij voldoende witte rijst. Voeg atjar toe en als dessert gebakken banaan. Smakelijk eten!