Karbonades uit shanghai

Karbonades uit shanghai

Smulweb imageSmulweb

Proef de smaken van Shanghai met deze heerlijke karbonades. Lente-ui en gember maken dit gerecht extra speciaal. De karbonades laten marineren maakt ze lekker mals. Serveer met rijst of noedels en smullen maar!

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Karbonades uit shanghai op tafel.

  1. Prik de karbonades in met een satéprikker om kromtrekken te voorkomen en leg ze op een schaal. Snijd de lente-ui in kleine reepjes en sla de gember plat. Meng dit tussen de karbonades.
  2. Maak een marinade van de ketjap, sherry en suiker. Meng dit goed door de karbonades en laat dit minimaal 2 uur staan.
  3. Doe de bloem in een diep bord en haal de karbonades door de bloem.
  4. Verhit 5 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak de karbonades aan beide kanten op hoog vuur bruin. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en bak ze in 10 minuten gaar.
  5. Snijd de karbonades in repen van 1 a 2 cm en schik ze op een schaal.
eet smakelijk