Strikjespasta met palmkoolpesto

Strikjespasta met palmkoolpesto

Smulweb imageSmulweb

Deze strikjespasta met palmkoolpesto is heerlijk én simpel te bereiden. De overheerlijke groene saus gemaakt van onder andere pijnboompitten en Parmezaanse kaas geeft deze pasta net dat beetje extra!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Cavolo Nero

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Strikjespasta met palmkoolpesto op tafel.

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Breng in de tussentijd een andere pan met gezouten water aan de kook en voeg de knoflookteentjes en de cavolo nero toe. Kook 7-10 minuten tot de cavolo nero helemaal zacht is. Giet af en doe de cavolo nero met de knoflook en de pijnboompitten in de huishoudmachine. Draai tot een grove puree. Voeg olijfolie toe en draai nog even door. Schep de Parmezaanse kaas erdoorheen.
  3. Giet de pasta goed af en bewaar een half kopje van het kookvocht.
  4. Roer de groene saus door de pasta. Voeg wanneer nodig om het extra smeuïg te maken wat van het kookvocht toe. Serveer met nog wat extra Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Kruiden Sauzen