- 150 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gistvrij pizzadeeg op tafel.
- Meng de bloem, bakpoeder en water totdat het meeste water is geabsorbeerd. Leg het deeg op een met bloem bedekt werkvlak en kneed tot een werkbaar en rekbaar deeg, ongeveer 2 minuten. Voeg indien nodig wat meer water of bloem toe totdat de gewenste consistentie is bereikt.
- Leg het deeg in een pizzavorm of taartblik en rek het uit tot aan de randen. Een deegroller kan hierbij helpen. Bak het deeg 5 minuten en laat het daarna even afkoelen.
- Verspreid met je vingers de plantaardige olie over het deeg, zodat de tomatensaus niet in de bodem zakt. De hoeveelheid olie is slechts een richtlijn, zolang het oppervlak bedekt is, is het goed.
- Voeg de tomatensaus en het vlees naar keuze toe. Optioneel kunnen uien, paprika of champignons worden toegevoegd. Bedek met geitenkaas.
- Bak de pizza gedurende 20 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is.
- N.B. Het recept is voldoende voor 2 pizza's.