Geroosterde varkenshaas met gebakken banaan

Geroosterde varkenshaas met gebakken banaan

Smulweb imageSmulweb

Een exotische smaaksensatie op je bord! Malse geroosterde varkenshaas met een marinade van citroen, knoflook en paprikapoeder uit de grillpan, vergezeld met gebakken banaan in de koekenpan. Geserveerd met rijst en bonen. Heerlijke variatie voor een doordeweekse maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Bakbanaan, rijp, rauw

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Geroosterde varkenshaas met gebakken banaan op tafel.

  1. Leg de plakjes vlees naast elkaar in een schaal.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp 1/2 theelepel van de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, zout, knoflook, paprikapoeder en de helft van de olie tot een marinade en bestrijk de vleesplakjes er aan beide kanten mee. Laat het vlees afgedekt 1 uur marineren.
  3. Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Verwijder de knoflook van het vlees en dep het vlees iets met keukenpapier.
  4. Verhit een grillpan en rooster het vlees 2 minuten per kant.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bananen aan beide kanten lichtbruin.
  6. Serveer het vlees met de banaan bij de rijst met bonen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Banaan Gebakken banaan