Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Chicken and leek pie uit australie op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng water in een pan aan de kook (of gebruik stoomoven). Bestrooi de kipfilet met peper, zout en nootmuskaat. Leg de kip in een vergiet boven het kokende water en stoom in 10 minuten gaar. Snijd daarna in plakjes.
- Smelt boter in een pan en smoor de prei in 4 minuten. Haal van het vuur en schep de sjalot erdoor.
- Split 1 ei. Klop het eiwit met 2 el slagroom los. Doe in een andere kom het eigeel + 1 ei met de rest van de slagroom, zout, peper en nootmuskaat.
- Vet de taartvorm in. Bestuif het aanrecht met bloem. Leg 6 plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van 30 cm. Bekleed de taartvorm met deeg.
- Verdeel de prei over de bodem. Leg hierop de plakjes kip. Verdeel de rest van de prei erover. Schenk het ei-roommengsel in de vorm. Rol de rest van het deeg tot een ronde lap van 26 cm (of ter grootte van de vorm) en leg dit over de vulling. Maak in het midden een gaatje van 1 cm.
- Bestrijk de bovenkant van de taart met eiwit. Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin.