Varkensmedaillons gegratineerd met tomaat en parmezaan

Varkensmedaillons gegratineerd met tomaat en parmezaan

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde varkensmedaillons met tomaat en Parmezaanse kaas uit de oven. Eenvoudig en snel te bereiden én overheerlijk van smaak. Sensationeel!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Varkensmedaillons gegratineerd met tomaat en parmezaan op tafel.

  1. Snijd varkenshaas in medaillons en sla ze eventueel plat. Smeer ze in met zout en peper. Bak ze kort rondom bruin in een pan met hete olijfolie. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
  2. Voeg groentebouillon en rode wijn toe tot net onder de medaillons.
  3. Meng broodkruim, geraspte Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes, olie uit de pot en fijngesneden kruiden tot een romig mengsel. Leg op elk medaillon 1 eetlepel van het mengsel en verdeel dit gelijkmatig.
  4. Laat de medaillons 15-20 minuten garen in de oven op 200 graden. Geef de laatste 5 minuten een tik met de grill zodat het korstje knapperig wordt.
  5. Vul een tweede ovenschaal met cherry tomaten en voeg peper, zout, Italiaanse kruiden en flink wat olijfolie toe. Rooster deze mee in de oven.
  6. Kook pasta naar keuze al dente of neem verse aardappelpartjes. Zout, tijm, rozemarijn en flink wat olijfolie toevoegen en rooster deze mee in de oven.
  7. Serveer de medaillons met geroosterde tomaten en pasta of aardappelpartjes. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Pasta