Mexicaanse rijst (arroz rojo)

Mexicaanse rijst (arroz rojo)

Smulweb imageSmulweb

Met dit eenvoudige recept maak je supersnel traditionele Mexicaanse rijst (arroz rojo). Door de rijst te koken met kruiden en tomaten krijgt het zijn karakteristieke rode kleur. Een kleurrijke aanvulling op ieder Mexicaans gerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Mexicaanse rijst (arroz rojo) op tafel.

  1. Snijd de knoflook en ui fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui even aan. Voeg vervolgens de knoflook en de rijst toe en bak even mee. Roer de tomatenpuree en oregano erdoor, voeg daarna de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook terwijl je roert.
  2. Zet het vuur laag en zet de deksel op de pan. Laat de rijst 25 minuten zachtjes pruttelen, verwijder de deksel en laat het laatste vocht verdampen. Klaar is je Mexicaanse rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst