Duitse currywurst

Duitse currywurst

Smulweb imageSmulweb

Als je weleens naar onze Oosterburen bent afgereisd, dan heb je deze snack ongetwijfeld gegeten of op z’n minst voorbij zien komen: Duitse currywurst. De curry is net effe anders dan hoe wij ‘m hier kennen en de worst is precies wat je van een Duitse braadworst verwacht. Proef dit heerlijke recept.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

  • 2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Duitse currywurst op tafel.

  1. Bak of grill de braadworst in een pan of op de BBQ. Hak de uien heel fijn en bak ze in een koekenpan glazig in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met een beetje water. Voeg vervolgens de ketchup, honing en balsamico toe en laat even zachtjes pruttelen.
  2. Breng de saus op smaak met sojasaus, chilipoeder en kerriepoeder en verdun met een klein beetje water als je ‘m te dik vindt.
  3. Snijd de worst in plakjes en schenk hier een flinke hoeveelheid saus op. De worst mag er echt in baden. Bestrooi de Duitse currywurst met wat extra kerriepoeder en serveer met verse friet of een knapperig broodje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees