- 1 lam bouillon blokje
- 200 g Tuinbonen Diepvries
- 1 el Arganolie
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Marokkaanse zoete aardappelsoep met karwijzaad en arganolie op tafel.
- Stamp 1 el karwijzaad grof in de vijzel. Kook de tuinboontjes 1-3 minuten in wat gezouten water. Spoel ze koud en dop ze dubbel door met duim en wijsvinger de velletjes eraf te drukken. Doe ze over in een decoratief bakje en zet apart.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak de uien en de knoflook op een laag vuurtje zacht en gaar in circa 10 minuten. Voeg het gestampte karwijzaad toe en bak dit even mee.
- Voeg de zoete aardappelblokjes toe, 1,5 liter water en het bouillonblokje. Kook de soep gaar in circa 15 minuten en pureer glad met de staafmixer. Proef en maak op smaak met zout en/of peper.
- Verkruimel de kaas boven een decoratief bakje. Schep de soep in de borden en laat ieder naar believen wat geitenkaas, tuinboontjes en extra karwijzaad toevoegen. Sprenkel tot slot wat druppels van de arganolie over de soep.