Johnny cake

Johnny cake

Smulweb imageSmulweb

Maak met onze Johnny Cake mix een heerlijke Caribische lekkernij. Zoete broodjes die je als ontbijt of tussendoortje kunt eten. Bak de broodjes goudbruin in zonnebloemolie en ze zijn klaar om geserveerd te worden.

60 min bereiden

dessert

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Johnny cake op tafel.

  1. Weeg 400 gram bloem af en doe het in een ruime kom. Voeg de boter, de vanillesuiker en het bakpoeder toe. Kneed dit tot een kruimelig geheel.
  2. Maak een kuil in het midden en giet daar het water met de opgeloste kristalsuiker in. Kneed alles goed door elkaar tot het een massa is die niet meer aan je handen blijft kleven. Voeg eventueel nog een klein beetje water of bloem toe.
  3. Dek de kom af met een natte theedoek of doe er een plastic zak omheen en laat het op een warme plek ongeveer een uur rijzen.
  4. Kneed het deeg na het uur nogmaals goed door en vorm er een rol van met een diameter van ongeveer 5 centimeter. Snij de rol in plakken van een centimeter dik. Druk iedere plak plat in je handen en laat deze nog ongeveer een kwartier rusten.
  5. Verwarm de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden Celsius. Laat de plakken een voor een in de olie zakken en keer ze regelmatig om. Blijf erbij tijdens het bakken. Als de Johnny cakes een goudbruine kleur hebben, zijn ze gaar.
  6. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake