Baharat gehaktballetjes met ajvar

Baharat gehaktballetjes met ajvar

Smulweb imageSmulweb

Baharat gehaktballetjes met ajvar. Verrukkelijk gekruide gehaktballetjes met Baharat kruiden, afgeblust met ajvar, een paprika-tomaten-saus. Heerlijk als pitabroodje of wrapvulling.

45 min bereiden

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Baharat

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Baharat gehaktballetjes met ajvar op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op de grill stand en leg de aubergine en paprika's in de oven om zwart te blakeren. Doe ze daarna in een plastic zak voor 10 minuten en trek de vellen eraf.
  2. Pel de sjalotjes, knoflook en slajotjes en hak ze fijn. Kruid het gehakt met de baharat specerijen, zeezout en strooi paneermeel eroverheen. Kneed alles goed.
  3. Smoor de sjalotjes met knoflook in olie. Purreer aubergine, paprika's, sjalotjes en knoflook. Breng alles op smaak met paprikapoeder en cayenne.
  4. Bak de gehaktballetjes in olie en keer ze af en toe om tot ze gaar zijn. Haal de balletjes uit de pan en roer de ajvar erdoorheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Sauzen