Gesmoorde kip met kastanjes

Gesmoorde kip met kastanjes

Smulweb imageSmulweb

Gesmoorde kip met kastanjes? Een makkelijk gerecht, vol van smaak en snel op tafel. Kneus de gember en roerbak samen met het wit van de lente-ui. Voeg de kip toe en bak ze rondom bruin. Voeg alle bouillon toe en laat het geheel sudderen tot alles gaar is. Voeg als laatst het groen van de lente-ui toe, warm het geheel nog even op en serveer. Laat het smaken!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 g Kipkarbonade
  • 1.5 el Shaohsing rijstwijn
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gesmoorde kip met kastanjes op tafel.

  1. Snijd de kip in gelijke hapklare stukken. Kneus de gember en het wit van de lente-ui met de vlakke kant van een hakmes of met de deegroller. Snijd het groen van de lente-ui in mooie stukjes van 4 centimeter lang.
  2. Verhit de olie in een aangebrande wok op hoog vuur. Voeg, als de olie heet is, de gember en het wit van de lente-ui toe en roerbak tot ze lekker beginnen te ruiken. Voeg dan de stukken kip toe en bak ze op hoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Beweeg ze niet te veel door de wok, maar laat ze op de bodem liggen, zodat ze mooi kunnen kleuren. Giet vervolgens wat overtollig vet weg, als je dat wilt.
  3. Roer dan de shaoxingwijn goed door de kip en voeg vervolgens alle bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en voeg de suiker, sojasaus en kastanjes toe, met zout naar smaak (3/4 theelepel moet voldoende zijn).
  4. Zet dan het vuur laag, doe de deksel op de wok en laat het geheel circa 15 minuten sudderen zodat de kip door en door gaar wordt en de kastanjes de smaak van de saus kunnen opnemen. Roer af en toe.
  5. Zet het vuur hoger om het vocht te laten inkoken, als je dat wilt en breng het gerecht nog eens op smaak, mocht dat nodig zijn. Voeg in het laatste minuut het groen van de lente-ui toe en doe de deksel nog even op de wok zodat de lente-ui warm wordt. Serveer het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte