Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

Hemelse asperge quiche met lenteui en ham

Smulweb imageSmulweb

Deze Hemelse asperge quiche met lenteui en ham is een feestje op je bord. De korst is boterachtig en krokant met sappige stukjes ham over de asperges in de romige vulling. Een gegarandeerd succes voor jouw brunch of lunch!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hemelse asperge quiche met lenteui en ham op tafel.

  1. Maak het deeg door stukjes boter, een mespunt zout, de bloem, het ei en 2 el koud water te mengen en met je handen snel te kneden tot een bol. Wikkel deze in plastic folie en leg hem een uurtje in de koelkast.
  2. Maak de vulling door de asperges te schillen, te wassen, het onderste stukje af te snijden en ze te halveren. Zet een pan met zout water op, laat het koken, voeg de asperges toe en blancheer ze voor 3-4 minuten. Koel ze snel af met ijskoud water en laat ze uitlekken op een theedoek. Was de lente-uitjes, blancheer deze voor 1 minuut, koel ze af met koud water en snij ze in stukjes. Snij de peterselieblaadjes en ui in stukjes en pers de knoflook. Roer vervolgens de eieren, slagroom, peterselie, ui en knoflook door elkaar en pureer met een staafmixer. Voeg daarna de hamblokjes toe en breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Pak het koude deeg, doe wat bloem op een werkblad of aanrecht en rol het uit. Druk het deeg goed tegen de randen van een springvorm met 28-30 cm doorsnede belegd met bakpapier. Prik gaatjes in de randen met een vork en vul de quiche met de asperges en het mengsel eroverheen.
  4. Bak de quiche in een voorverwarmde (hetelucht) oven van 175 graden in ongeveer 40 minuten mooi bruin en gaar. Haal de vorm uit de oven, laat hem iets afkoelen, haal hem uit de springvorm, snijd hem in partjes en serveer lauwwarm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees