Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Asperges met kriel gerookte zalm en basilicumsaus op tafel.
- Schil en was de asperges, snijd de onderkant eraf en kook ze 10-12 minuten in een halve liter groentebouillon met een klein beetje suiker. Bewaar een paar stengels en snijd die in kleine stukken.
- Smelt boter in een pan, voeg uiensnippers toe, voeg stukjes asperge toe en bak ze glazig.
- Voeg 200 ml van het aspergekookvocht, de yoghurt en de blaadjes van het bosje basilicum toe. Pureer alles tot er een gladde, romige saus ontstaat.
- Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en vers limoensap.
- Bak de krieltjes goudbruin in de olijfolie en voeg een klein beetje zeezout toe.
- Leg de gerookte zalmsnippers mooi op een bord, leg de asperges in het midden, giet er de warme basilicumsaus over en verdeel de gebakken krieltjes aan de andere kant.
- Serveer met 2 schijfjes limoen.