Asperges met kriel gerookte zalm en basilicumsaus

Asperges met kriel gerookte zalm en basilicumsaus

Smulweb imageSmulweb

Deze asperges met kriel, gerookte zalm en basilicumsaus hebben alles wat een zomers gerecht nodig heeft. De asperges worden gekookt in groentebouillon en geserveerd met gebakken krieltjes en een romige saus van basilicum, limoensap en yoghurt. Perfect voor een frisse smaakuitbarsting op een zomeravond.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Asperges met kriel gerookte zalm en basilicumsaus op tafel.

  1. Schil en was de asperges, snijd de onderkant eraf en kook ze 10-12 minuten in een halve liter groentebouillon met een klein beetje suiker. Bewaar een paar stengels en snijd die in kleine stukken.
  2. Smelt boter in een pan, voeg uiensnippers toe, voeg stukjes asperge toe en bak ze glazig.
  3. Voeg 200 ml van het aspergekookvocht, de yoghurt en de blaadjes van het bosje basilicum toe. Pureer alles tot er een gladde, romige saus ontstaat.
  4. Breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en vers limoensap.
  5. Bak de krieltjes goudbruin in de olijfolie en voeg een klein beetje zeezout toe.
  6. Leg de gerookte zalmsnippers mooi op een bord, leg de asperges in het midden, giet er de warme basilicumsaus over en verdeel de gebakken krieltjes aan de andere kant.
  7. Serveer met 2 schijfjes limoen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Asperges met zalm