Asperge-zalm lasagne met parmezaan

Asperge-zalm lasagne met parmezaan

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende variant, de asperge-zalm lasagne met parmezaan. Met o.a. asperges, zalmfilet, lasagnebladen en tomatenblokjes. De saus is gebonden en op smaak gebracht met zout, peper, nootmuskaat en citroensap. Garneer tot slot met kaas en laat 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Asperge-zalm lasagne met parmezaan op tafel.

  1. Laat de oven voorverwarmen tot 200 graden. Was en schil de asperges, snijd de onderkant af. Kook de asperges 5-6 minuten in heet water met een beetje zout en suiker. Haal ze er daarna uit en koel ze onmiddellijk terug met koud water. Laat ze goed uitlekken. Bewaar het aspergekookvocht!
  2. Smeer een ovenschaal in met boter. Neem de zalmfilets en snijd ze in repen van ongeveer 1 cm breed. Boter verhitten in een pan, uiensnippers en knoflook fruiten, bloem toevoegen, al roerend roux maken met slagroom en melk. Laten koken en ongeveer 400 ml van het aspergevocht toevoegen.
  3. Breng de saus op smaak met zout, peper, een mespuntje nootmuskaat en citroensap. De saus is nu iets gebonden. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen.
  4. Voeg 1/5 deel van de saus toe, 1/3 van de tomatenblokjes, de helft van de zalm en de helft van de asperges. Dek dit weer af met lasagnebladen en herhaal dit proces nogmaals.
  5. Voeg tenslotte de rest van de saus en het laatste derde deel van de tomatenblokjes toe, mooi verdelen en dan garneren met de kaas. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat hem nu 40 minuten bakken.
  6. Snijd de lasagne in stukken en eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta