Pompoensoep

Pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze pompoensoep is hartig, romig en licht pittig door de chilipoeder. Het perfecte gerecht voor een koude dag! Met een scheutje room en een snufje suiker is dit een ware smaakbeleving.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pompoensoep op tafel.

  1. Bak de paprika kort in olijfolie. Fruit ui, spek en pompoen samen met de knoflook in olijfolie. Voeg vervolgens paprika en 1/2 tl chilipoeder toe.
  2. Als het mengsel even gebakken heeft, voeg dan 800 ml water toe aan de pan samen met 3 bouillonblokjes.
  3. Laat dit 20 minuten koken, totdat de pompoen zacht is.
  4. Pureer het mengsel met de staafmixer of keukenmachine.
  5. Voeg daarna 100 ml room toe. Indien de soep te pittig is, voeg dan meer room toe of voeg wat suiker toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep