- 63 g Tex-Mex Blend voor Burrito's
- 12 Pitabroodjes
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijk pitabroodje met gekruide kip en frisse tzatiki op tafel.
- Snij de kip in blokjes. Maak een marinade van 2 grote eetlepels Griekse Yoghurt, een zakje `Tex-Mex` tacokruiden, een scheutje citroensap, 3 theelepels (basterd)suiker, 1 theelepel Worcestersauce, 1 theelepel Chilipoeder, 2 eetlepels Chilisaus/Ketchup, een gesnipperd sjalotje/uitje en 2 teentjes knoflook. Doe de kip in de marinade en zet in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij een halve komkommer in de lengte door en haal met een theelepel het `vruchtvlees` eruit. Rasp de overgebleven halve komkommer door de overgebleven Griekse Yoghurt. Voeg een klein scheutje citroensap, evt een scheutje Worcestersauce, een eetlepel olijfolie en een groot teentje knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de overige halve komkommer en de 6 tomaten in plakjes en zet in de koelkast.
- Bak de broodjes 6-7 minuten in de oven op 180 graden.
- Bak de gemarineerde kip op hoog vuur gaar. Voeg +/- 50 ml water toe tijdens het bakken.
- Snij de broodjes doormidden en beleg met tzatziki, komkommer, tomaat en gekruide kip.
- Eet smakelijk!