Aardappeltortilla traditioneel

Aardappeltortilla traditioneel

Smulweb imageSmulweb

Deze traditionele aardappeltortilla is een perfect gerecht voor een gezellige avond. Smeer er eventueel een beetje aioli op voor een extra mediterraans vleugje. Heerlijk bijverse salade en of partjes tomaat.

45 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappeltortilla traditioneel op tafel.

  1. Verhit de olie in een pan met een diameter van 20 of 22 cm en doe de aardappelschijfjes er een voor een in, maar zo dat ze niet aan elkaar kleven.
  2. Leg afwisselend laagjes ui in de pan en bestrooi de lagen licht met zout. Laat dit langzaam garen op een lage warmtebron tot de schijfjes zacht zijn. (Doe een deksel op de pan en laat het zachtjes 10 minuten pruttelen, ondertussen 1x omgeschept.) Zorg ervoor dat de schijfjes niet bruin worden en losblijven.
  3. Laat de aardappelschijfjes uitlekken in een vergiet en vang de olie op. Klop in een grote schaal de eieren tot ze licht schuimig zijn. Voeg de aardappelen toe en druk de schijfjes goed naar beneden tot ze allemaal met ei bedekt zijn. Laat dit 15 minuten rusten.
  4. Was de koekenpan goed af en verhit 2 el olie in de koekenpan tot het gaat walmen. De olie moet goed heet zijn anders gaan de eieren plakken.
  5. Voeg het aardappel-eimengsel toe en verspreid het snel met een pannenkoekmes. Zet het vuur meteen laag en schud de pan steeds even om te voorkomen dat het geheel aanbakt.
  6. Leg een bord op de pan wanneer de eieren aan de onderkant bruin worden. Draai de pan om en laat de tortilla opnieuw in de koekenpan glijden. Til af en toe de randen op om de tortilla een mooie vorm te geven. Na 8 tot 10 minuten is de tortilla klaar. Het moet van binnen iets vochtig blijven.
  7. Leg de tortilla op een schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd er dan punten of blokjes van.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Wraps Tapas