- 200 g Paddenstoelenmix
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Bigos (pools koolgerecht kapusta) op tafel.
- Laat de zuurkool uitlekken.
- Snijd de wittekool in reepjes. Hak de winterpeen in kleine blokjes. Zet de zuurkool met een beetje water op matig vuur.
- Voeg de kool, winterpeen en tomatenpuree toe aan de zuurkool. Roer de laurierbladeren en de karwijzaadjes door het gerecht. Flink wat gemalen peper, een snufje zout en wat paprikapoeder toevoegen. 30 minuten laten koken (regelmatig water bij het gerecht).
- Snijd ondertussen het varkensvlees en de zuurkoolspek in kleine blokjes. Braad dit samen aan in boter of olie. Voeg het vlees en het spek toe aan het gerecht.
- Laat het geheel een aantal uren sudderen (1 dag is geen uitzondering).
- Laat de kool uitlekken in een vergiet.
- (Optioneel) Verwerk ook paddestoelen, allerlei vleessoorten en worsten in het recept.