- 0.5 tl Chilipoeder
- 2 Meervalfilet
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Gebakken meerval met aardappel-groentenschotel op tafel.
- Was de krieltjes en snijd ze doormidden. Snijd de rode ui in ringen en de knoflook fijn of pers deze.
- Snijd de aubergine in blokjes en halveer de cherrytomaten.
- Kook de krieltjes in 10 minuten net onder water en laat het kookvocht afgedekt staan.
- Verhit in een wok of hapjespan 1 el olijfolie. Fruit hierin de ui en helft van de knoflook gedurende 2 minuten.
- Voeg de aubergine, tijm, chilipoeder en peper en zout (naar smaak) toe. Schenk er een scheutje water bij en laat 5 minuten doorgaren.
- Voeg de cherrytomaten toe en laat nog 5 minuten bakken op laag vuur.
- Voeg in de laatste minuut de afgegoten krieltjes toe.
- Verwarm in een koekenpan 1 el olie en bak de meervalfilets in 3 minuten aan beide kanten totdat ze gaar zijn. Bestrooi de gebakken meerval met de andere helft van de knoflook en voeg peper en zout naar smaak toe. Tip: Snijd de krieltjes in kwarten (i.p.v. doormidden), kook 5 minuten en voeg ze tegelijk met de cherrytomaten aan het auberginemengsel toe. De krieltjes garen korter, maar zullen door de groenten nog verder garen.