Gegrilde kipfilet met mediterrane marinade

Gegrilde kipfilet met mediterrane marinade

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde kipfilet met mediterrane marinade op je bord. Met zongedroogde tomaten, italiaanse kruiden, knoflook en vers citroensap krijg je een heerlijke smaak. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en snipper ze voor deze marinade. Het eindresultaat is niet alleen leuk qua kleur, maar ook nog eens vreselijk lekker!

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegrilde kipfilet met mediterrane marinade op tafel.

  1. Snijd zongedroogde tomaten fijn en snipper ze. Pers vers citroensap.
  2. Meng olijfolie met vers citroensap, zongedroogde tomaten, Italiaanse kruiden en knoflook. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  3. Leg de kipfilets in de marinade en laat ze minimaal 1 uur marineren. Hoe langer, hoe lekkerder de smaken in de kipfilets trekken.
  4. Steek de grill of de barbecue aan. Leg de kipfilets op het rooster en grill ze in ongeveer 6-7 minuten per kant gaar. Blijf er wat overgebleven marinade op doen, maar niet te lang want anders wordt de kip te droog.
  5. Door de marinade krijgt de kip ook een mooie rode kleur en het eindresultaat is niet alleen leuk qua kleur, maar ook nog eens vreselijk lekker!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte