Pastataart

Pastataart

Smulweb imageSmulweb

Een pastataart met een Italiaanse twist! Deze pastataart met gorgonzola en tomaat is een ideale manier om restjes pasta op te maken. Perfect voor een diner of feestje met vrienden.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pastataart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
  2. Maak de ui en bleekselderij schoon en snijd ze fijn. Snijd de champignons in plakjes, bak de spekreepjes in een pan zachtjes uit. Voeg 1 eetlepel olie toe en bak de ui en bleekselderij zachtjes aan. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur snel bruin. Roer de tomaatstukjes en de Italiaanse kruiden erdoor en laat alles ca. 2 minuten sudderen. Voeg de koffieroom en de gorgonzola toe. Laat de gorgonzola al roerende smelten. Roer van het vuur af de eieren en 50 g Parmezaanse kaas erdoor.
  3. Vet een springvorm (24 cm) in en bestrooi de wand en bodem met paneermeel. Schep het pastamengsel erin en strijk de bovenkant glad. Snijd de tomaten in plakjes en leg ze op de pastataart. Strooi de rest van de kaas erover en sprenkel de rest van de olijfolie erover.
  4. Bak de pastataart in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en snijd in stukken om te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Kruiden Kaas Ei Sauzen