Mijn versie van spanakopita (griekse spinazietaart)

Mijn versie van spanakopita (griekse spinazietaart)

Smulweb imageSmulweb

Mijn versie van spanakopita (Griekse spinazietaart) is het ideale gerecht voor vegetariërs. De combinatie van spinazie en feta in knapperig filodeeg maakt deze taart onweerstaanbaar. Serveer warm en geniet van de heerlijke smaak van schapenkaas.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mijn versie van spanakopita (griekse spinazietaart) op tafel.

  1. Neem de verse spinazie en was de blaadjes. Doe in een grote pan met kokend water en laat het 5 minuten koken totdat het zacht is. Laat heel goed uitlekken en doe de spinazie in een schaal.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht 160 graden). Maak de eieren kapot en voeg de dooier en het eiwit toe aan de spinazie.
  3. Neem de plakjes feta kaas en verkruimel ze met je handen. Doe de feta kaas in een schaal en voeg verbrokkelde of liever geraspte Parmezaan of Pecorino (= schapenkaas) en de roomkaas toe. Meng alles goed.
  4. Voeg nu alles bij elkaar en breng op smaak met een beetje zwarte peper. Gebruik geen zout omdat de kaas zout genoeg is.
  5. Maak het filodeeg open en leg in een ingevette ovenschaal. Vet het deeg in met gesmolten boter en olijfolie. Voeg de vulling toe, strijk glad, dek af met filodeeg en dek af met een beetje boter/olijfolie.
  6. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de taart 1 uur totdat hij goudbruin is.
  7. Snijd de taart daarna in vierkante stukjes (of in ruitjes) en serveer. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Hartige taart spinazie