Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Gevulde paprikas uit de airfryer maar kan ook in de oven op tafel.
- Snijd de bovenkant van de paprika en haal voorzichtig de zaden en zaadlijsten eruit.
- Zet verder alles gewassen, afgewogen, afgemeten en gesneden klaar. Paprika's niet voorkoken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden als je het gerecht daar wilt bereiden.
- Doe onderin alle paprika's een handje geraspte kaas.
- Bak in een wok de Italiaanse groentemix in een scheut chili-knoflookolie een minuut of 5 aan. Voeg gehakt, knoflook, oregano, chilipoeder en peper en zout naar smaak toe en rul het gehakt in de groentemix. Laat zachtjes nog een paar minuten staan.
- Roer het potje rode pesto door het mengsel van stap 5.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Vul de paprika's tot net onder de rand met het gehaktmengsel en verdeel de rest van de geraspte kaas erover.
- Zet de paprika's rechtop in het mandje van de airfryer (in de oven in een ovenschaal in het midden van de oven).
- Bak de paprika's 10 minuten op 200 graden in de airfryer (in de oven 20 minuten op 200 graden).
- Serveer de paprika's als avondeten met rucola sla erbij. Eet smakelijk!