Gevulde paprikas uit de airfryer maar kan ook in de oven

Gevulde paprikas uit de airfryer maar kan ook in de oven

Smulweb imageSmulweb

Gevulde paprika's zijn altijd lekker. In dit recept bereid je ze in de airfryer of in de oven met gehakt, kaas, Italiaanse groentenmix, pesto en rucola sla. Bak de paprika's even kort in de airfryer of 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Gevulde paprikas uit de airfryer maar kan ook in de oven op tafel.

  1. Snijd de bovenkant van de paprika en haal voorzichtig de zaden en zaadlijsten eruit.
  2. Zet verder alles gewassen, afgewogen, afgemeten en gesneden klaar. Paprika's niet voorkoken.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden als je het gerecht daar wilt bereiden.
  4. Doe onderin alle paprika's een handje geraspte kaas.
  5. Bak in een wok de Italiaanse groentemix in een scheut chili-knoflookolie een minuut of 5 aan. Voeg gehakt, knoflook, oregano, chilipoeder en peper en zout naar smaak toe en rul het gehakt in de groentemix. Laat zachtjes nog een paar minuten staan.
  6. Roer het potje rode pesto door het mengsel van stap 5.
  7. Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Vul de paprika's tot net onder de rand met het gehaktmengsel en verdeel de rest van de geraspte kaas erover.
  8. Zet de paprika's rechtop in het mandje van de airfryer (in de oven in een ovenschaal in het midden van de oven).
  9. Bak de paprika's 10 minuten op 200 graden in de airfryer (in de oven 20 minuten op 200 graden).
  10. Serveer de paprika's als avondeten met rucola sla erbij. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Lunch