Preirisotto met mediterrane broccoli

Preirisotto met mediterrane broccoli

Smulweb imageSmulweb

Mediterrane broccoli en witte prei geven een twist aan deze romige risotto. Zongedroogde tomaat maakt het af en extra lekker met feta. Serveer met groene broccoli.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 16 stappen deze heerlijke Preirisotto met mediterrane broccoli op tafel.

  1. Breng een pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook.
  2. Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd hem in fijne halve ringetjes, ook het groen.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de prei 2-3 minuten tot hij zacht begint te worden.
  4. Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig is.
  5. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en gaar de rijst in circa 20 minuten onder af en toe roeren. Wacht tot de bouillon is opgenomen door de rijst voor je weer een soeplepel bouillon toevoegt. Roer goed na elke lepel bouillon.
  6. Proef na 20 minuten koken of de risotto gaar is.
  7. Verbrokkel de feta boven de risotto en roer door elkaar. Warm op laag vuur door.
  8. Breng terwijl de risotto kookt, een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  9. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk van de broccoli in gelijke stukken.
  10. Kook de broccoliroosjes en -stronk in circa 2 minuten beetgaar. Giet de broccoli af.
  11. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd de hem fijn.
  12. Snijd de zongedroogde tomaten in gelijke stukken.
  13. Verhit een scheutje olie van de zongedroogde tomaten in een pan en fruit de ui, knoflook, zongedroogde tomaten en de pijnboompitten circa 2 minuten.
  14. Voeg de broccoli toe en bak het geheel circa 5 minuten.
  15. Breng op smaak met versgemalen peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Broccoli