- 2 Avocado
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Kruidige couscous met indiase kip op tafel.
- Dop de boontjes.
- Start daarna met het maken van de kruiden voor de couscous. Snijd de onderkant van de bosjes koriander en hak ze fijn in een keukenmachine.
- Voeg de gepelde teentjes knoflook toe en hak mee. Voeg een handje amandelen toe en hak weer.
- Voeg peper en zout en een scheut olijfolie toe en hak. Maak af met citroensap voor de frisheid en hak alles tot een coherente pasta.
- Kook de boontjes gaar in ruim water. Los het bouillonblokje op in 350 ml kokend water. Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Snijd de avocado in stukjes.
- Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon erop, laat weken.
- Bak ondertussen in een koekenpan de kipfilet gaar met peper en zout. Voeg een paar theelepels Indiase kruidenpasta toe en roer goed.
- Meng de couscous met de dadels, avocado, boontjes en de rest van de amandelen in een grote schaal.
- Meng de korianderpasta door de couscous.
- Leg de stukjes kip op de couscous en serveer direct.