Groentecouscous

Groentecouscous

Smulweb imageSmulweb

In 5-7 minuten heb je deze couscous met groenten en pompoenpitten op tafel staan. De courgette, paprika en kikkererwten zorgen voor een knapperige smaaksensatie. De combinatie van couscous met de semi-zongedroogde tomaatjes zorgt voor een extra smaakboost.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Groentecouscous op tafel.

  1. Kook circa 400 ml water. Doe de couscous in een grote kom en verkruimel het bouillonblokje boven de couscous. Giet het kokende water over de couscous, roer dit even door en leg een schone theedoek op de kom. Laat dit nu circa 5-7 minuten staan totdat de couscous de bouillon heeft opgenomen.
  2. Pel de knoflook en rode ui en snijd beide fijn. Snijd vervolgens de paprika en courgette in blokjes en de semi-zongedroogde tomaatjes in reepjes.
  3. Giet daarna de kikkererwten in blik af. Verhit een (wok)pan op hoog vuur, en rooster de pompoenpitten zonder olie in 4 minuten goudbruin.
  4. Haal de pompoenpitten vervolgens uit de pan en laat ze afkoelen. Giet een scheutje olie in dezelfde pan en bak de ui met de knoflook circa 2 minuten.
  5. Voeg daarna de rode paprika en courgette toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg als laatste de kikkererwten toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 2 minuten op hoog vuur.
  6. Zet het vuur laag en schep de couscous bij de groenten. Verdeel de couscous over de borden en garneer met de pompoenpitten en de semi-zongedroogde tomaten. Eventueel kun je nog een klein scheutje olijfolie over de couscous gieten.
eet smakelijk