Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Tomaat in de oven gevuld met groenten op tafel.
- Snijd de twee mooiste tomaten in 3/4 en hol ze uit. Gooi het binnenste van de tomaten niet weg, maar doe het in een zeef zodat je het sap kan opvangen.
- Ontpit de derde tomaat en snijd deze in blokjes. Vang het sap van deze tomaat ook op.
- Snijd de courgette, paprika, pijpajuintjes, olijven, knoflook en bladpeterselie fijn. Snijd ook de mozzarella in kleine blokjes.
- Doe alle fijngesneden groenten in een vuurvaste schotel samen met de mozzarella. Voeg de kappertjes toe. Giet er een scheut olijfolie bij en het sap van de tomaten. Kruid met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
- Plaats de schotel gedurende 7 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Vul de holle tomaten op met de warme groenten en mozzarella en zet ze terug in de oven voor nog eens 10 minuten.