Scandinavische spinaziesoep met zalm en garnalen

Scandinavische spinaziesoep met zalm en garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Scandinavische spinaziesoep met zalm en garnalen. Met smaakvolle ingrediënten zoals sjalot, knoflook en dille. De zalm en garnalen geven een extra lekkere twist aan deze soep. Ideaal voor een regenachtige dag.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Scandinavische spinaziesoep met zalm en garnalen op tafel.

  1. Was de spinazie en snijd deze fijn. Snijd ook de sjalot, knoflook en dille fijn. Snijd de zalm in reepjes.
  2. Bak de sjalot en knoflook in de boter gedurende 5 minuten.
  3. Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.
  4. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.
  5. Purer de soep met de staafmixer.
  6. Roer de kookroom erdoor en verwarm het geheel goed. Voeg de dille toe.
  7. Voeg als laatste de zalm en garnalen toe. Je kunt er ook voor kiezen om het bord te garneren met de zalm en garnalen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Spinaziesoep