Rainbow cake

Rainbow cake

Smulweb imageSmulweb

Met deze kleurrijke regenboog cake steel jij de show op elk feestje! Gemaakt van zes lagen luchtige cake besprenkeld met botercrème. Een traktatie om te zien en te proeven.

60 min bereiden

dessert

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 90 g Dr. oetker kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Rainbow cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 ˚C.
  2. Vet de bakvormen in en bestuif met bloem. Zeef de bloem met bakpoeder en zout in een kom.
  3. Mix de suiker met boter tot het smeuïg is (ongeveer 5 minuten).
  4. Voeg daarna om en om in twee gedeelten de bloem en de melk toe. Mix nog een minuut op lage stand.
  5. Verdeel het beslag in 6 schalen (ongeveer 242 gram per schaaltje).
  6. Meng de kleurstof in de schalen.
  7. Doe het beslag in de bakvorm en bak elke kleur apart.
  8. Bak het in de oven gedurende 15 minuten.
  9. Verwijder na 15 minuten uit de oven en laat het 10 minuten in de bakvorm op een rooster afkoelen.
  10. Draai de bakvorm om, leg de laag op een bord met bakpapier (tussen elke laag een stuk bakpapier leggen), en plaats in de koelkast om af te koelen.
  11. Begin met de paarse laag en doe er wat buttercream op. Ga verder met blauw, groen, geel, oranje en rood. Afsmeer met de buttercream.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake